Zakelijke lening
Zakelijke lening
Zakelijke lening

Zakelijke lening
Investeren en renderen

Investeren en het laten renderen, hoe lastig dat ook mag zijn, is het werk van de ondernemer. Het eerste verdienen is goedkoop vreemd vermogen aantrekken om de investering te maken; de kosten gaan immers voor de baten uit. Maar hoe druk je de kosten?


Zo oud is de zakelijke lening

Geld lenen aan ondernemers is al oud. Zo leenden landbouwers geld voor zaad in het voorjaar bij de bank, en losten zij in het najaar na de oogst de lening weer af. In dat soort leningen zaten wat clausules voor als de oogst zou mislukken. Als er aanspraak op die clausules gedaan moest worden was de jaren erop de lening wat duurder, en zo ging de bank zelf niet in het schip. En dankzij die jarenlange ervaring is voor een ondernemer vreemd vermogen aantrekken niet iets uitzonderlijks, maar eerder iets gewoons.

Te lang gewacht


Ondanks dat ik al heel lang weet hoe een zakelijke lening werkt, heb ik zelf te lang gewacht. Ik heb als zelfstandige een kleine rijschool, te lang heb ik gewerkt onder het mom, alles wat ik niet investeer hoef ik niet terug te verdienen waardoor ik met een tweedehands leswagen mijn werk deed. Dat gaf mij een slechte naam, en zelfs toen ik wel overgestapt was op een nieuwe auto had ik onder de jeugd, dus mijn klanten doelgroep, nog een scheldnaam. Terwijl het zo makkelijk is. Ik schreef al, geld lenen is oud door o.a. de landbouw, waardoor je nu vandaag de dag gelijk weet waar je aan toe bent. Zo zijn de kosten voor het afsluiten van een zakelijke lening een klein percentage, en de rente opslag staat over de gehele looptijd vast. De rente die ik betaal is fors lager van wat ik op het geleende geld verdien; het is en blijft natuurlijk het investeren en renderen. Gelukkig is door de jaren heen mijn slechte naam 'de instructeur met z'n roestbak' verdwenen.

Voordelig geld lenen

Voordelig en vlot vreemd vermogen aantrekken kan bij verschillende financierders. Maar het is wel van belang dat zij kennis van zaken hebben. Alleen daarom is het van belang om goed te vergelijken. Dit naast de standaard vergelijking van kosten, rente en de voorwaarden. Wanneer je gaat geld lenen is het belangrijk de verschillende aanbieders te vergelijken dit kan bijvoorbeeld op Overstappen.nl. Zij kijken onafhankelijk naar de mogelijkheden om je bedrijf te laten groeien en te moderniseren. Ze helpen je de kosten drukken; het voordeel en de rendementen zijn voor jou.

Geld lenen