Hypotheek informatie
Hypotheek informatie
Hypotheek informatie

Overige hypotheken

Een overige hypotheken is een combinatie van een spaarhypotheek en een depot. Bij aanvang van de hypotheek stort u een bepaald bedrag aan eigen vermogen in het depot, waarover rente wordt vergoed (gekoppeld aan de hypotheekrente). Als er genoeg in het depot is vergaard, word de hypotheekrente betaald.


Hybride hypotheek

De hybridehypotheek (ook wel de spaarbeleggingshypotheek genoemd) is zoals deze naam al doet vermoeden, een combinatie van een spaarhypotheek en beleggingshypotheek. U lost tijdens de looptijd niet af, maar betaald maandelijks alleen rente (hypotheekrente aftrek). Door het opbouwen van kapitaal lost u na afloop de hypotheek in 1 x af. U bepaald zelf de verhouding tussen deze 2 hypotheken.

Duurzame hypotheek (groene hypotheek)

Als u een mileuvriendelijke woning bouwt en/of wilt kopen, heeft u ook de keuze voor een duurzame hypotheek. Deze hypotheek bestaat uit een standaard deel en een 'groen' deel van maximaal EUR 34.000 waarover u 1 tot 2 % minder rente betaald (dan de marktrente) voor een periode van max. 10 jaar. Bovendien krijgt u een groenverklaring van de Nederlandse Onderneming voor Energie en Milieu (NOVEM).
- De hoogte van de risicopremie is vaak onduidelijk

Effecten hypotheek

Bij een effectenhypotheek sluit een hypotheek af, die meer dan het benodigde bedrag is. Deze extra waarde wordt gebruikt voor een effectenportefeuille. De opbrengsten uit de portefeuille wordt gebruikt om aan het einde van de looptijd de gehele hypotheek af te lossen.
Geld lenen