Hypotheek informatie
Hypotheek informatie
Hypotheek informatie

Levenhypotheek

Met de levenhypotheek sluit u een lening en een levensverzekering af. U bouwt zo belastingvrij vermogen op, en profiteerd van maximale hypotheekrente aftrek. Na afloop van de looptijd wordt de levenhyptoheek afgelost met de uitkering van de levensverzekering.Hoewel deze hypotheekvorm erg interessant kan zijn, vereist deze wel nader advies. Er is namelijk sprake van een combinatie van een verzekering (waarvoor er zelfs fiscale vrijstellingen gelden, die kunnen oplopen tot 100.000 EUR per persoon en een aflossingsvrije hypotheek.


Voordelen:

- U profiteert maximaal van de hypotheekrente aftrek.
- De maandlasten zijn stabiel.

Nadelen:

- Er bestaat de kans dat er na afloop van de looptijd niet de 100% is gespaard, immers het resultaat is afhankelijk van de resultaten van de verzekeraar in kwestie. Hierdoor is deze voor mensen met een laag inkomen minder interessant.
- Indien u besluit de hypotheek voortijdig te beindigen, moet de verzekeringsovereenkomst worden afgekocht, dit kan aanzienlijk oplopen.

Enkele tips

- De levenhypotheek is interessant voor particulieren die beleggen te riskant vinden, maar sparen te weinig rendement vinden opleveren.
- Er zijn verschillende vormen van levenhypotheken op de markt, waaronder tradioneel leven, unit-linked en universal life, uw adviseur kan u hier meer over vertellen.
Geld lenen