Geld lenen
Geld lenen
Geld lenen

Geld lenen

Een nieuw wasmachine, kapotte koelkast of onverwachte reparatiekosten van uw auto, er zijn veel redenen te bedenken waarom u geld zult moeten lenen als particuliere consument. Bedrijven kunnen echter ook te maken krijgen met een financieel dipje waardoor er even een adempauze ingelast moet worden. Als particulier is het soms al moeilijk genoeg om een krediet te krijgen.Het is de normaalste zaak van de wereld om geld te lenen voor een woning. Hiervoor hebben de banken verschillende hypotheekvormen. Een hypotheek is een lening met de beoogde woning als onderpand. De bank betaalt de woning dan voor u en u betaald de bank in vaste termijn een aflossing en de rente. De rente die u betaald over de lening voor uw woning is fiscaal aftrekbaar.

Dit is dus zonder meer een van de meest voordelige manieren van lenen. Let wel, deze lening is alleen geschikt en toegestaan als u zelf in de woning gaat wonen. Mocht dit niet het geval zijn dan kunt u wel een lening afsluiten met een woning of gebouw als onderpand maar zal de rente niet fiscaal aftrekbaar zijn. Indien het een zakelijke lening betreft kunt u het echter wel als een kostenpost opvoeren.

U doet er dan ook verstandig aan om de verschillende mogelijkheden hierin goed te onderzoeken en u goed te laten informeren. Het is dan ook gebruikelijk om een hypotheek af te sluiten via een tussenpersoon en/of hypotheekspecialist. De rente die u betaald over een lening voor een woning is relatief laag. Dit komt doordat de bank een onderpand heeft in de vorm van uw woning. Gezien de looptijd van deze leningen, soms tot wel 30 jaar, kan het verstandig zijn om ook na het afsluiten nog regelmatig te onderzoeken wat voordelig is in uw specifieke situatie. Indien noodzakelijk kunt u dan uw lening over sluiten tegen een gunstiger tarief.

Bron: Overgeldzaken.nl

Geld lenen