Doorlopend krediet
Doorlopend krediet
Doorlopend krediet

Doorlopend krediet

Doorlopend krediet is een ander vorm van geld lenen. Er wordt van te voren afgesproken hoeveel geld u maximaal mag lenen (kredietlimiet). U hoeft pas rente en aflossing te betalen als u 'begint' met geld lenen. Als u een deel van het krediet opneemt betaald u over dat deel ook rente.


De rente die u betaald hangt af van de rente op de kapitaalmarkt. Is de rente hoog als u het geld opneemt, dan wordt deze hoge rente ook aan u doorberekend, bij een lage rente op de kapitaalmarkt geld ook voor u als lener een lager rente tarief. Dit verschilt per instelling, sommige instellingen berekenen u ook (administratie) kosten. Orienteer u dus goed, en bekijk de onderhavige voorwaarden.
Zo kan het bijvoorbeeld interessant zijn om extra af te lossen zonder dat u hiervoor kosten moest betalen. Nadat u uw krediet heeft aangevuld, kunt u weer gebruik maken van uw kredietlimiet.

Tips voor als u een doorlopend krediet wilt

- Lees goed de voorwaarden door. Met name 'boetevrij' kan erg voordelig voor u zijn. Immers als u geen geld heeft geleend, dan betaald u ook geen rente.
- Kredietverstrekkers stellen extra voorwaarden aan oudere klanten. Hou hier rekening mee.
- Koop bewust, een kredietlimiet maak het makkelijk om (impulsieve) aankopen te doen, maar bedenk wel dat u dit met geleend geld doet, en dit later met rente moet terugbetalen.

Geld lenen