Hypotheek informatie
Hypotheek informatie
Hypotheek informatie

Beleggingshypotheek

Een beleggingshypotheek is een combinatie van een lening met belegginsverzekering. Door de stijgende aandelenkoersen is deze hypotheekvorm de laatste jaren (tot voor de malaise begon) erg populair geworden. Met de beleggingshypotheek kunt u door te beleggen (met maandelijkse betalingen) een kapitaal opbouwen voor de aflossing van een hypothecaire lening.


Voordelen:

- Met een beleggingshypotheek heeft u de vrijheid u belegt. Dit kan tussendoor (betaald) veranderd worden. Aan de hand van uw beleggingsprofiel en overlijdensrisico wordt er een premie vastgesteld.
- De lasten blijven gelijk en relatief laag.
- In sommige gevallen is het mogelijk om koerswisten tussentijds op te nemen.
- U maakt maximaal gebruik van 30 jaar hypotheekrenteaftrek.

Nadelen:

- Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. U zult deze slogan ongetwijfeld gehoord hebben. Met deze hypotheek vorm loopt u 'risico' van beleggen. - De kapitaalvrijstelling in box 1 wordt niet optimaal benut.
- U loopt het risico dat er na afloop van de looptijd met een restschuld achterblijft.
- Mocht de opbrengst van uw beleggingen boven de vrijstelling (op dit moment € 118.777,43 (gehuwden en partners: € 243.000,21) vallen, wordt het verschil (progressief) belast. Een losse overlijdensrisico is vaak verplicht

Tips

Met een beleggingshypotheek kan u meer rendement, alsmede fiscaal voordeel generen. Helaas kan het ook verkeerd uitpakken. Laat u daarom goed adviseren over de mogelijkheden en risico's.
Geld lenen